JIAB´s FAVORITER

 

Tilapiafilé med röd curry

 

 

4-5 port.

 

1 kg tilapiafilé

5 st finhackade limeblad

1 röd paprika strimlad

1 morot strimlad

1 msk palmsocker

3 msk fisksås

matolja till stekning

vatten

 

currypasta

3 st vitlöksklyftor

3 st schalottenlök

skal från ½ kaffirlime

1 tsk salt

2 st citrongräs

½ galanga (ca 30 g)

8 st röda chili

1 tsk räkpasta

2 msk röd currypasta

______

 

Finhacka galanga och citrongräs.

Blanda alla ingredienser till currypastan utom räkpasta och röd currypasta i en mortel. Mortla tills det blir en smet.

Tillsätt räkpasta och röd currypasta och blanda ihop i morteln.

Stek currypastan några minuter i litet matolja. När pastan blir torr tillsätter man litet vatten. Tillsätt fisksås och palmsocker. Smaka av och tillsätt ev. mer fisksås eller palmsocker.

Lägg i fiskfilén. Fyll upp med vatten så att det täcker fisken. Koka på svag värme under lock 10-15 minuter tills fisken är klar.

Lägg i limeblad, morot och paprika. Blanda om försiktigt.

Servera med jasminris.

 


På bilden garnerad med stora röda chili (inte starka) i stället för morot och paprika.