Roti - Thaipannkaka med banan

(Weeraya 2011-11-04)

PDF-fil

 

bananpannkaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto och montage: Cookie hos Thailaan

 

En snabb och enkel variant, där man använder Roti som är djupfryst i tunna skivor och bara behöver gräddas. Ingredienser: 1 skiva Roti plain, smör och olja att steka i, 1 banan, sötad kondenserad mjölk, socker, vaniljglass, chokladsås och kolasås.

Stek en skiva Roti i smör och olja på medelstark värme tills du får en fin yta på båda sidorna. Det tar bara någon minut. Obs! Rotin ska inte tina före stekningen. Lägg upp den stekta Rotin på en tallrik, bred på ett lager kondenserad mjölk och strö över lite socker. Rulla in bananen i pannkakan. Skär pannkaksrullen i bitar. Servera den varm med vaniljglass och toppa med chokladsås och kolasås.

Man kan byta ut fyllningen mot t.ex. jordgubbar, ägg eller choklad. Man kan också vispa ihop ägg med bananskivor och hälla det över pannkakan och vika ihop den som ett kuvert innan man vänder den och gräddar den på andra sidan. Toppa med söt kondenserad mjölk och strö litet socker på.