Wokad krabba med currypulver

(Bee 2014-05-01)

 

Det här är en av mina favoriträtter och receptet har jag lärt av min bror, säger Bee. Han brukade laga den åt oss hemma i Laos. I hans recept lagar man 5 kg krabba åt gången, men jag har gjort om det till två portioner. Det är svårt att få tag i krabba i Laos, som är ett inland, så vi passar på att köpa krabba i Thailand när vi har något ärende dit.

 

2 portioner

0,5 kg djupfryst rå krabba i bitar, med skal

1 gul lök

3 röda chili (kan bytas mot röd paprika om man inte vill ha så starkt)

3 vitlöksklyftor mini

2 ägg

50 g sötbasilika

5 g currypulver

2 msk ostronsås

1 msk svampsoja

1 tsk Rosdee kyckling

1 tsk socker

0,5 dl vatten

matolja för stekning

___ 

 

Tina  krabban och klyv den i mindre bitar. Skala den gula löken och dela den i bitar. Skär chilin i skivor på snedden, låt fröna vara med.

Häll litet olja i en wokpanna eller stekgryta. Stek krabban i hög temperatur ca 5 minuter. Lägg i vitlöken och stek en kort stund. Sänk temperaturen något och lägg i löken.

Blanda currypulvret med vattnet och häll det i stekpannan tillsammans med ostronsås, svampsoja, socker, rosdee och basilika. Rör runt en halv minut.

Rör ihop äggen och chilin och häll blandningen i stekpannan. Rör runt och stek under någon minut.

Servera med kokt jasminris till.