Isglass Nam Keng Sai och mjölkdrink Nom Yen (Yo 2011-10-06)

 

 

Isglass Nam Keng Sai

Man kan göra isglass genom att blanda saft, is, frukt och litet annat. Här får du tips på en variant: Lägg 1 tsk basilikafrö i 1 dl vatten och låt det svälla ca 3 minuter och lägg åt sidan. Ta en burk Grass Jelly, skär gelén i små kuber och lägg dem i en skål tillsammans med avrunna konserverade palm´s seeds (man kan byta palm´s seeds mot t.ex. konserverad rambutan, longan, lychee mm). Krossa is i en mixer och lägg över i skålen. Häll 1 dl koncentrerad Hales blue boy saft (valfri smak) över. Färgen på isglassen beror på vilken saft du använder. Ringla sedan evaporerad mjölk eller kondenserad mjölk (kondenserad mjölk är sötad) över isen. Toppa med de blötlagda basilikafröna som nu har blivit geléaktiga och fått en gråaktig färg (det kan ni se på en av bilderna nedan). Klart att servera.

Mjölkdrink Nom Yen

Blanda 2 msk Hales blue boy saft av smaken sala (inte någon annan smak) i en skål med 1 msk kondenserad mjölk. Häll i 2 dl hett vatten och rör om, färgen blir rosa. Häll blandningen i ett glas med isbitar. Ringla evaporerad mjölk över som garnering. Servera med sugrör.