JIAB´s FAVORITER

 

Pad Grapao med kyckling

 

500 g kycklingfilé

100 g långbönor

50 g holy basil

½ gul lök

2-3 röd chili

2 vitlöksklyftor

1 msk ostronsås

1 msk svampsoja

1 msk svart soja

1 msk fisksås

1,5 dl vatten

1 tsk socker

litet matolja till stekning

______


Förberedelse:

Skär kycklingfilén i bitar och långbönorna i 1-2 cm stora bitar.

Skiva löken.

Plocka holy basil bladen och skölj dem.

Mosa vitlök och chili i en mortel eller finhacka dem.

 

Tillagning:

Häll litet olja i stekpannan. Lägg i chili, vitlök och lök, låt det fräsa någon minut.

padgrapao

Lägg i kycklingbitarna och låt det steka ett par minuter, så att kycklingen är stekt runt om.

Häll i båda sojorna, ostronsås, fisksås och socker och rör om.

Häll på vattnet och låt det steka tills kycklingen är genomstekt.

Lägg i långbönor och holy basil, låt det steka ca 3 min under omrörning.

Servera med jasminris.