JIAB´S FAVORITER

 

Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Medmamuang)

 

 

300 g kycklingfilé skivad

3-4 st torkad chili

1 msk finhackad vitlök

1 gul lök hackad

1 msk palmsocker

1 msk chilipasta i olja

1 msk fisksås

1 msk svampsoja

1 msk ostronsås

1 tsk svart soja

1 tsk rosdee kyckling

1/2 dl vatten

3 st spring onion i bitar

50 g rostade cashewnötter

 

___

 

Stek den torkade chilin i matolja. Om du inte vill ha så stark mat kan du först dela chilin på mitten och ta bort kärnorna. Ställ den stekta chilin åt sidan.

Stek vitlöken i en wokpanna  eller stor gryta. Lägg i kycklingen och fortsätt steka. När kycklingen är nästan genomstekt tillsätts hackad gul lök och palmsocker. Woka en stund till. Blanda sedan i ostronsås, fisksås, svampsoja och svart soja, chilipasta, rosdee och vatten. Woka tills kycklingen är genomstekt. Blanda till sist i grovhackad spring onion, cashewnötter och den stekta chilin, och maträtten är klar.

Servera med kokt jasminris.