JIAB´s FAVORITER

 

Garlic & Pepper Chicken

 

   

 

2-3 port.

300 g kycklingfilé

 

Marinad:

1 tsk mald vitpeppar eller svartpeppar

1 tsk Rosdee kyckling

1 tsk svart soja

1 msk socker

1 msk ostronsås

1 msk svampsoja

1 msk vitlök finhackad

 

Till stekning:

3 msk matolja

_____

Blanda alla ingredienserna till marinaden.

Skär kycklingen i tunna skivor och blanda dem med marinaden. Låt stå och marinera i 15 minuter.

Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i all kyckling med marinaden. Låt kycklingen steka i oljan på medelvärme. Vänd bitarna efter några minuter, litet i taget. Fortsätt steka tills marinaden torkat in och kycklingen fått färg. Då är kycklingen genomstekt och maträtten är klar.

Strö gärna friterad vitlök över kycklingen vid serveringen. Gör den själv genom att steka hackad färsk vitlök tills den blir gyllenbrun eller använd färdigrostad hackad vitlök som finns att köpa.

Servera med kokt jasminris eller klibbris.